24 de juny 2010

Més israelofòbia!

Pretenden pressionar perquè s'aixequi definitivament el bloqueig sobre la Franja de Gaza
Sindicatos portuaris suecs inicien boicot a Israel

El Sindicat de Treballadors Portuaris Suecs va iniciar avui dimecres un boicot contra el transport marítim de mercaderies procedent d'Israel, que estarà vigent durant una setmana.

La mesura, anunciada des de fa dies, pretén pressionar Israel perquè aixequi de manera definitiva el bloqueig sobre la Franja de Gaza i iniciï una investigació internacional de l'abordatge a l'autoproclamada "Flota de la Llibertat", en què van resultar morts nou turcs que pertanyien a una organització radical islamista.

Bjorn Borg, el portaveu del sindicat, va dir que les recents mesures de suavització al bloqueig "no són suficients, i volem que aixequi el bloqueig de forma definitiva".

Uns 1,500 membres del Sindicat de Treballadors Portuaris Suecs han començat el boicot en tots els ports comercials de Suècia, que manegen més del 95% del comerç extern del país escandinau.

Israel exporta principalment fruita, hortalisses, flors, cosmètics i productes domèstics a Suècia, mentre que les principals importacions israelianes d'aquest país escandinau procedeixen de la indústria automobilística i inclouen també medicines i material d'hospital.

Aquests dos últims productes queden exempts del boicot, que durarà fins a la mitjanit del 29 de juny.

Els treballadors portuaris noruecs havien anunciat també una iniciativa semblant contra Israel, però la van suspendre a darrera hora a l'anunciar el Govern israelià que suavitzaria el bloqueig contra el govern de Hamàs.