03 de febrer 2010

Advertència del ministre Ehud BarakPublicat 02/02/2010
Orient Mitjà

Davant l'absència de pau amb Siria, Barak adverteix que podria esclatar una guerra a l'Orient Mitjà
El ministre de Defensa, Ehud Barak (foto), va advertir que podria esclatar una nova guerra a l'Orient Mitjà davant l'estancament del procés de pau amb Síria.

"En absència d'un acord amb Síria, podríem entrar en una situació d'enfrontament bel.ligerant amb aquest país, la qual cosa podria desencadenar una guerra regional", va afirmar Barak a destacats oficials de l'Exèrcit, segons van consignar mitjans locals.

"Aquesta és la realitat a l'Orient Mitjà, immediatament després d'aquesta guerra, tornariem a negociar amb Síria sobre les mateixes qüestions que hem estat debatent en els últims 15 anys", va expressar el titular de Defensa i líder del Partit Laborista.

Barak creu que un acord polític "no és el somni daurat" de Damasc i va destacar que "Orient Mitjà és un barri dur. No hi ha pietat per al feble aquí, ni segones oportunitats."

"Un acord de pau no serà assolit mentre l'altra part cregui que Israel és dèbil o pot ser conduït cap a un regal enverinat", va afegir.

El ministre de Defensa va exhortar en repetides ocasions a la represa del procés de pau amb Damasc, estancat des de fa més d'un any i que va tenir de mediador a Turquia. Tanmateix, aquesta advertència sobre una guerra regional suposa una declaració inusual.
EFE i fonts pròpies