05 de febrer 2010

QUINA VERGONYA! QUIN ESCÀNDOL!

UN 75% VEU ALS JUEUS COM "extorsió"

Espanya encapçala l'augment de l'antisemitisme de l'any 2009
Segons l'Agència Jueva, l'any 2009 va ser el que més atacs antisemites va registrar des de la Segona Guerra Mundial. A Espanya el percentatge d'enquestats que pensa que els jueus són "extorsionadors" puja al 75 per cent. L'antisemitisme procedeix tant de la dreta com l'esquerra.


Un informe de l'Agència Jueva indica que 2009 ha estat l'any en què s'han registrat més atacs antisemites des de la Segona Guerra Mundial, i que a prop de la meitat dels països d'Europa Occidental es pensa que els jueus són "extorsionadors".

El document, elaborat per la universitat alemanya de Bielefeld
a petició de l'Agència Jueva i el Ministeri d'Assumptes de la Diàspora, precisa que el 42 per cent dels enquestats considera que "els jueus exploten (les persecucions) del passat per extorsionar diners" .

Aquest percentatge puja al 75 per cent a Espanya i Polònia, els dos països, segons l'informe, amb més prejudicis contra els jueus.

El president de l'Agència Jueva, Natan Sharansky, va presentar el document en una roda de premsa en vigílies del Dia Internacional de la Lluita contra l'Antisemitisme i la Jornada de Record de l'Holocaust a Europa el proper 27 de gener.

La investigació revela que el 2009 es van produir més actes antisemites que qualsevol altre any posterior a la Segona Guerra Mundial (1939-1945), en què els nazis van exterminar a sis milions de jueus.

El document indica que en els primers tres mesos de l'any passat -els que van seguir a l'ofensiva israeliana "Plom Fos" a Gaza- hi va haver tants incidents antisemites com els registrats en tot l'any 2008.

Els resultats de l'estudi van ser analitzats en el Fòrum de la Lluita contra l'Antisemitisme del Govern israelià, que fa un seguiment dels fenòmens antisemites en el món gràcies a organismes com l'Agència Jueva i la col.laboració d'institucions i fundacions de tot el món.

El document apunta que a França, per exemple, hi va haver 631 incidents antisemites registrats a la primera meitat de 2009, en comparació amb els 474 del 2008.

I indica que hi va haver dos morts relacionades amb actes d'antisemitisme als EUA el 2009, un d'una estudiant universitària a Connecticut i un altre d'un guarda de seguretat no jueu del Museu de l'Holocaust a Washington.

L'augment de l'antisemitisme procedeix tant de la dreta com esquerra polítiques, segons l'Agència Jueva.

A la roda de premsa en què s'ha donat a conèixer l'informe els responsables van advertir de fenòmens com el d'una pel.lícula que circula en els últims dies que acusa Israel de robar òrgans a l'hospital de campanya aixecat pel seu Exèrcit a Haití.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i quan han estat ben vistos per la societat??

ja ho diu la guia de la generalitat: "La Catalunya judia. viajes por las tierras de Edom" EDOM!