13 de febrer 2008

AMB L'AMBAIXADOR D'ISRAEL

CRÒNICA DE JAUME GARCIA

Amb el president de la Diputació, Josep Poblet

A l'ajuntament de Reus amb l'alcalde i la primera tinenta d'alcalde

Amb Jaume Renyer, Empar Pont, Andreu Lascorz, Jaume García i Lluís Pérez

Al Port de Tarragona amb el president Josep Anton Burgasé i Gabriel Mas

Amb l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros

Amb el president del Círcol, Ricard Font de Rubinat i Anton Tàpias

Apoteòsica rebuda del Camp de Tarragona a l’ambaixador d’Israel

Més de 140 persones van col·lapsar les instalacions de la històrica societat El Cícol, de Reus, per seguir la conferència i assistir al sopar que l’ambaixador d’Israel a l’Estat espanyol i a Andorra, Raphael Schutz, va pronunciar la nit del 13 de febrer. L’allau de sol·licituts per participar al sopar van provocar que l’organització hagués de muntar una sala paral·lela a la de l’àpat, on els comensals podien seguir per un circuit tancat de televisió i per mitjà d’una pantalla gegantina les paraules de l’ambaixador i les preguntes dels comensals.

El Círcol, presidit per l’advocat Ricard Font de Rubinat i amb Anton Tàpias com a mestre de ceremònies, va esmerar-se d’una manera molt especial perquè tot funcionés a la perfecció; la nit va estar plena de detalls simbòlics que van arribar a colpir el representant de l’Estat d’Israel, una persona que d’altra banda és poc donada a expressar els seus sentiments. En la conferencia prèvia al sopar, la taula presidencial va estar guarida amb les banderes d’Israel, de Catalunya i de Reus. Abans de començar la conferència es van poder escoltar els himnes d’Israel i de Catalunya.

La mostra de recolzament a l’ambaixador i a l’Estat d’Israel va continuar tota la nit ja amb les intervencions del públic i després durant el sopar. Una de les preguntes més habituals que es fan sobre Israel, el per què de la construcció de la tanca de seguretat –mal dit, mur- va ser resposta per l’ambaixdor raonant la necessitat de la protecció davant dels atacs terroristes, i recordant que països com Espanya o els Estats Units també tenen tanques de protecció (a Ceuta i Melilla, en el primer cas, i a la frontera amb Mèxic, en el segon-, “però no han estat aixecades per lluitar contra el terrorisme, sino per a evitar la immigració” il·legal, va dir Schutz. Aquests arguments van provocar l’aplaudiment del públic.

Entre els presents no van faltar les autoritats locals i provincials. Hi assistiren l’alcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez; la primera tinenta d’alcalde, la republicana Empar Pont; el delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté; el president del Port de Tarragona, Josep Anton Burgasé, o el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. Entre el públic, nombroses persones vingudes des de la veïna ciutat de Tarragona i també una sorprenent pluralitat de militància de partits polítics: del PSC, de CiU, d’ERC i del PPC. No hi assistí ningú d’Iniciativa per Catalunya.

Durant la conferencia, una desena de persones portant banderes palestines es va congregar a l’entrada de la seu de l’entitat, a la cèntrica Plaça de Prim, sense que hi hagués incidents. El desplegament de policies de paisà va ser notable, tant a Reus com en les visites cursades per l’ambaixador a Tarragona.

3 comentaris:

espiadimonis ha dit...

Sembla que tot va sortir bé. Us felicito sincerament. Sabeu on puc trobar informació de l'acte?

Anònim ha dit...

Més de 150 persones a la conferència, més de 100 al sopar on hi havia llista d'espera de més de 20 persones...
B"H

Anònim ha dit...

Vull reconèixer públicament l'esforç de molta gent de l'ARCCI i amics, especialment de la Mila, el Xavier, el Pere, el Juli, el Josep Mª, el Benet, el Josep, els dos Jaumes, l'Anton, el Gabriel, el Josep Anton, la Begoña, el Josep Fèlix, l'Anton Tapias, el Ricard... i tantes persones que han fet d'aquesta una jornada inolvidable.
Andreu Lascorz