11 de febrer 2008

ABRAHAM B. YEHOSHUA


Va néixer a Jerusalem el 1936, la cinquena generació d’una família sefardita de Jerusalem. 
Després d’estudiar literatura hebrea i filosofia a la Universitat Hebrea de Jerusalem, va començar a fer de professor. Del 1963 al 1967, va viure i ensenyar a París. Actualment és professor de literatura a la universitat de Haifa. Ha publicat diverses novel·les, relats, teatre i assajos i és un dels escriptors israelialns més coneguts internacionalment. Ha rebut diversos premis, tant a Israel com a l’estranger.

Viaje al fin del milenio
Editorial: Siruela

Una obra ben acceptada tant pel públic com per la crítica. L’última novel·la d’aquest escriptor explica un viatge fascinant per mar i terra, des de Tànger fins a Worms. Un viatge a finals del segle X en una Europa turmentada per la proximitat del Mil·leni.
Ben Atar, un mercader jueu de Tànger, que és bígam, veu afectades les seves relacions comercials amb el seu nebot Abulàfia la muller del qual, una jueva de Worm, no accepta la bigamia i no vol que el seu marit mantingui contactes amb el seu oncle. Per aquest motiu, Ben Atar emprèn un viatge des de Tànger fins a París en vaixell i després fins a Worms per tal de defensar la cultura sefardí front a la cultura askenazí.