10 de maig 2010

Israel és acceptat a l'OCDE


Va entrar a l'OCDE en una votació per unanimitat.

Israel ha estat acceptat a la cúpula de l'economia mundial. Els 31 membres de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE) van votar el dilluns a favor d'acceptar a Israel com a membre del grup, per unanimitat, segons va confirmar al diari Haaretz un alt funcionari de Jerusalem.

S'espera que el primer ministre Biniamín Netanyahu convoqui una conferència de premsa especial per discutir l'ingrés d'Israel al grup econòmic internacional amb seu a París.

Funcionaris israelians han dit que l'acceptació representa un important segell d'aprovació per a l'economia del país, ja que ampliarà el seu crèdit i enfortirà els lligams amb inversors estrangers.

Tres membres de l'OCDE - Suïssa, Irlanda i Noruega - havien expressat prèviament les seves reserves sobre l'adhesió d'Israel, centrant la seva visió en els assentaments, que Israel no tracta com a una entitat econòmica independent. Tots els nous membres requereixen l'aprovació dels 31 membres ja existents.

Funcionaris del Ministeri d'Exteriors, van dir que des de l'Autoritat Palestina s'havien intensificat els esforços per mantenir a Israel fora de l'organització en els últims dies, dient que Israel viola els drets humans dels palestins i contradiu els valors humans de l'OCDE.

Des del Govern Israelià van informar que el primer ministre palestí, Salam Fayyad, ha cridat a molts dels líders dels països membres de l'OCDE durant els últims dies per a argumentar en contra de l'acceptació d'Israel.