12 d’abril 2010

I una altra...
El Comitè Jueu Americà va denunciar les declaracions antisemites
d'un Bisbe italià que diu que les crítiques a l'Església són "un atac sionista"

Un bisbe italià va suggerir que són els jueus que estan darrere de les crítiques actuals cap a l'Església en la lluita contra l'abús sexual clerical, segons va informar el diari britànic "The Guardian" ahir diumenge.

Un lloc web italià cita Giacomo Babini (foto), de 81 anys, el bisbe emèrit de Grosseto, dient que creu que un atac "sionista" estava darrere de la crítica, tenint en compte el "potent i refinat" que és.

Babini va ser citat per la pàgina web catòlica Pontifex, dient: "Ells no volen a l'Església, són els seus enemics naturals. En el fons, històricament parlant, els jueus són els assassins de Déu".

Segons "The Guardian", l'entrevista va ser descoberta el divendres pel Comitè Jueu Americà, que va sostenir que Babini estava fent servir "estereotips difamatoris, que tristament evoquen la pitjor propaganda nazi i cristiana abans de la Segona Guerra Mundial".

La setmana passada, el predicador personal del papa Benet XVI va demanar disculpes al poble jueu, després d'haver comparat els atacs contra l'Església i el Papa per un escàndol d'abús sexual a la "violència col.lectiva" contra jueus llarg de la història.

A la seva pàgina web, el Comitè Jueu Americà grup va citar a un altre bisbe, Vincenzo Paglia, que va dir que els comentaris Babini eren "totalment contraris a la línia oficial i del pensament dominant de l'església catòlica".

Segons "The Guardian", Babini ha estat prèviament esmentat en la pàgina web Pontifex acusant els jueus d'explotar l'Holocaust, així com criticant l'homosexualitat.