22 de febrer 2010

Jutge àrab al Jutjat de Pau de Jerusalem

Un terç de la població de Jerusalem és d'ascendència àrab.
Primer jutge àrab al Jutjat de Pau de Jerusalem
El Comitè de Designacions Judicials ha triat a Abbas A'asi per a ser el primer jutge nomenat per servir al Jutjat de Pau de Jerusalem. A'asi és, a més, el primer àrab en ser nomenat jutge, des de la retirada de Awni Habash, que havia servit per més de 20 anys com a jutge, fins l'últim desembre.

Al desembre, A'asi havia dit davant els mitjans que, "No hi ha ara ni un sol jutge àrab a Jerusalem - no en el Jutjat de Pau, ni al Tribunal de districte, ni al Tribunal laboral. Està sol el jutge Salim Joubran a la Cort Suprema ". "He parlat amb cada ministre de justícia que he visitat sobre la necessitat de nomenar jutges àrabs a Jerusalem. Tots han estat d'acord, i no obstant això ningú no ha fet res. Déu sap perquè".

El flamant jutge, A'asi, de 38 anys, va finalitzar els estudis secundaris a la ciutat de Estira i es va graduar a la Universitat Hebrea de Jerusalem el 1994, amb títols en lleis, economia i comptabilitat. Va treballar com a advocat durant de deu anys, abans de ser nomenat secretari del Jutjat de Pau el 2003.

Juntament amb aquesta menció, el Comitè de Designacions Judicials, ha designat a altres 23 nous jutges per als Tribunals laborals, Tribunals de districtes i el Jutjat de Pau.