31 de desembre 2008

Només a Auschwitz

Els jueus només desperten compassió a Auschwitz. Fent fila per entrar a la cambra de gas. Només a Auschwitz. I fou a despit del món que, després de tant dolor, aprengueren que per sobreviure havien de defensar-se. No és estrany que després de persecucions i exterminis, que després que quasi tots els pobles del món tinguin algun episodi criminal amb els jueus; i després que tots sense excepció els haguem girat l'esquena en una ocasió, hagin après que la llibertat és un camí costerut i solitari. Però a l'estúpida socialdemocràcia no li agrada que Israel se'n surti ni que els jueus sobrevisquin, i ara diu que usen una força desmesurada, com si les guerres s'haguessin d'empatar i el que importés fos participar-hi. O que els palestins només tenen pedres, com si els mortífers coets de Hamàs només fossin pedres, i com si Israel hagués de renunciar al seu exèrcit perquè en lloc d'una eterna guerra per sobreviure això fos un partit de costellada amb el filial del Barça. Mentre el vell fantasma de l'antisemitisme continua recorrent Europa, vull dir que estimo aquest poble que té la noblesa i el coratge de defensar la democràcia i la llibertat enmig d'un cau de cínics, corruptes, assassins i fanàtics. Aquest poble que s'ha mantingut fidel a la memòria dels seus morts i que no l'ha traïda mai, i que no s'ha deixat comprar mai, i que ha defensat els valors occidentals allà on fins i tot la vella Europa ha dimitit de defensar-los, fent, per cert, molta, molta llàstima. El poble dels pobles, l'honor de l'espècie, emocionant lliçó de perseverança. Un missatge de dignitat i d'esperança quan aquí tot decau. Sou els bons en la guerra més crucial, els que no us heu rendit mai. No tingueu por. Sou l'elit de la humanitat.

Salvador Sostres
www.salvadorsostres.com

4 comentaris:

Artur ha dit...

Clar i català. Antisemitisme pur i dur maquillat amb crema "periodista guai de TV·"

Anònim ha dit...

Des de Israel, em emociona molt llegir aquest text!
La profundidad, la inteligencia y la calidad extrema de la amistad de nuestros amigos, son nuestro mayor consuelo de cara a los delirios del odio antijudio (= antiisraeli)tan remoto y tan vigente todavia!
Gracies!
Raquel ISRAEL (Tel-Aviv)

Anònim ha dit...

Molt bé. L'antisemitisme és arrelat d'una manera fortíssima i ara és manifesta en anar de manera obstinada contra Israel. Europa està venuda, no hi ha manera d'obrir un diari o de sentir les notícies, necessitem més objectivitat, ens fan constants rentats de cervell. Per què?
Es que Israel no té dret a defensar-se ? Van marxar de Gaza, i què n'han fet? Només saben destuïr, tirar més missils més potens i de més aprop. Practiquen la cultura de la destrucció del odi i de la mort, que ja l'ensenyen a l'escola de ben petits .

Neguev and me ha dit...

Me ha dejado conmovida y anonadada. Sostres, que siempre se mueve en un terreno que está entre la ironía y el sarcasmo, Sostres que con su afilada pluma, da no pocos sustos a sus lectores, escribe un panegírico, y uno de los mas bellas adscripciones a la causa de la defensa de Israel, en este páramo de la prensa nacional en el que contamos con pocos amigos y enconados enemigos

Chapeau Salvador Sostres!