27 d’agost 2008

REUVEN RUBIN

Ein Karem, al cami de Jerusalem

Jerusalem

Reuven Rubin, el museu a Tel-Aviv

Pintor israelià, 1893-1974
Malgrat haver nascut a Romania, i tenir la formació artística a París i Romania, Reuven Rubin és, en molts aspectes, un artista israelià representatiu. Va estudiar, poc temps, a la Bezalel School of Art a Jerusalem, i va exposar a la primera exhibició d'art a Jerusalem el 1922. El 1924, la seva fou la primera exposició d'un artista sol a Jerusalem i el 1932, el seu inici al Tel Aviv Art Museum. Va dissenyar l'escenari pel Habimah, el Teatre Nacional d'Israel i fou un dels primers artistes israelians a aconseguir reconeixement internacional.

Més important, tanmateix, era l'intent de crear un estil d'art israelià. Influit fortament per l'obra de Henri Rousseau, intentà fondre aquest estil amb matisos orientals. D'aquí el seu costum de signar amb el nom amb caràcters hebreus i el cognom amb caràcters llatins. Entre les seves obes més memorables destaquen els paisatges israelians i els seus treballadors. Els temes bíblics també hi apareixen amb frequència. El seu treball fou molt popular tant a casa com a l'estranger, i si les seves obres posteriors foren menys complexes i profundes, això no li restà popularitat.
Rubin fou el primer ambaixador d'Israel a Romania, 1948-1950. La seva autobiografia, My Life--My Art, fou publicada el 1969, i va rebre el Premi d'Israel el 1973 per la seva realització artistica.