31 de març 2008

ASSEMBLEA DE SOCIS A BARCELONA

L'Associació inicia una campanya de captació de nous socis
(crònica de Jaume García)

L'ARCCI va celebrar la tarda-nit del passat dijous, 26 de març, una assemblea general de socis a Barcelona per passar comptes dels primers mesos d'activitat de la nova junta, presidida pel reusenc Andreu Lascorz i formada en gran part per gent del Camp de Tarragona. L'entitat va decidir donar un nou impuls a la captació de nous socis i recuperar els antics; i va anunciar que en les darrers temps s'ha passat de 300 a 500 associats.
L'entitat, fundada fa 29 anys a Barcelona, havia baixat notablement la seva activitat els darrers anys, raó per la qual un grup de gent del Camp de Tarragona va decidir revitalitzar-la i traslladar la seva seu a Reus. La posada al dia del nombre d'associats i del cobrament de les quotes és un dels objectius del redreçament de l'entitat.
Lascorz, president des del mes de juny de l'any passat, va passar balanç del darrer any de treball destacant la visita cursada per l'ambaixador d'Israel, Rafael Schutz, al Camp de
Tarragona el passat mes de febrer, així com la pròxima signtura d'un conveni amb l'Ajuntament d Tarragona perquè l'ARCCI estudiï el passat jueu de la ciutat.
Entre altres activitas, l'ARCCI ha demanat que l'Ajuntament de Reus dediqui un carrer a l'hebraista Josefina Ferrater, que va traduir un llibre de pregàries jueves del segle IX, considerat una fita en la traducció de l'hebreu al catlà i que ha servit de model a traduccions en altres països. Ferrater va morir fa un any i mig en l'anonimat.
Entre les activitats més destacades per als pròxims mesos destaca la celebrció del 60è aniversari de la creació d el'Estat d'Israel, que l'ARCCI celebrarà Reus i participarà als actes que tinguin lloc a Barcelona.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

TOV ME'OD JAUME!

Montes ha dit...

Molt bones notícies i encertades iniciatives!