08 d’abril 2010

ACTIVITATS A TARRAGONA i BARCELONA

Conferència a l'Ajuntament de Tarragona, 19,30 hores sobre el món sefardí al segle XX.


El Dr Abraham Haïm és israelià, nascut a Jerusalem el 6 de desembre de 1941. És llicenciat en Història de l'Orient Mitjà i Llengua i Literatura Àrab per la Universitat Hebrea de Jerusalem (1965, 1968). Així mateix, és Doctor en Història per la Universitat de Tel Aviv (1985).

Va ser catedràtic i investigador en universitats i escoles universitaries, a més de director general del Patrimoni Sefardí en el ministeri d'Educació i Cultura d'Israel. Des de l'any 1983, és professor en els cursos d'estiu que es duen a terme al Col·legi d'Espanya a Salamanca. Entre 1986 i 1996, va ser vicepresident de l'Associació d'Amistat Israel-Espanya.

En l'actualitat és President de la Comissió Cultural del Consell de la Comunitat Sefardí de Jerusalem i des d'octubre de 1999 és Comanador de l'Ordre del Mèrit Civil, en nom del Rei Joan Carles I. El 2001 va ser nomenat Membre Corresponent a Jerusalem de l'Acadèmia de Bones Lletres, Belles Arts i Ciències de Huelva i va ser nomenat Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya el 2004. Al desembre de l'any 2007, Haim va ser nomenat Ambaixador per a la Pau per la Universal Peace Federation durant l'assemblea celebrada a Washington D. C.
Al novembre de l'any 2008, va dirigir a Jerusalem, l'acte d'entrega del Diploma d'apreci a l'ARCCI, que va protagonitzar Yitzhak Navon (ex-president de l'Estat d'Israel).

----

L'editorial Duxelm acaba de publicar el llibre
Anticatalanisme i antisionisme, avui
de Jaume Renyer prologat per Joan B. Culla, un llibre sobretot valent però també necessari a una societat com la catalana, acomplexada per la problemàtica a l'Orient Mitjà i la malaltia proàrab de l'espanyolisme. I tanmateix, dir valent no hauria de ser necessari a una societat plenament democràtica, perquè els arguments israelians i els palestins haurien de poder-se exposar de manera igualitària i normalitzada. Amb aquest monogràfic, l'autor analitza les causes profundes que provoquen l'antisionisme a Catalunya, i estudia com, des de l'extrema esquerra fins l'ultradreta, es comparteix i s'instiga l'odi contra l'Estat d'Israel.


Presentació del llibre de Jaume Renyer "Anticatalanisme i antisionisme, avui"

Dijous 8 d'abril a las 20:30

Espais Proa, Barcelona


Par tal de veure més detalls i confirmar l'assistència:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=106970096008958&mid=2263f5fG3f111c2bG19f1258G7&n_m=falascorz%40terra.es