07 de desembre 2009

PRESENTACIÓ DE LLIBREDivendres 11 de desembre · 19:30 hores. Sala de conferències del Port de Tarragona(edifici de l'Autoritat Portuària)
Presentació del llibre de F. Andreu Lascorz Arcas
El judaisme a les comarques de Tarragona
Intervindran: l'autor (F. Andreu Lascorz), el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (Josep Anton Burgasé), Joan Menchon (historiador i arqueòleg) i el director de Silva Editorial (Manuel Rivera)

_________________________________________________________
F. Andreu Lascorz Arcas.
Montsó (Monzón) 1962. Resident a Reus. Llicenciat en Filologia Hebrea (Universitat de Barcelona). Professor a l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus. Ha impartit classes d’Introducció al judaisme català per a professors, organitzades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
Autor dels llibres: La aljama judía de Monzón, la olvidada (2001), La aljama judía de Monzón, la recordada (2003) i Puentes hacia Israel (2006). Ha publicat articles divulgadors sobre història i cultura hebrees en múltiples publicacions periòdiques. Ha participat en diversos seminaris i congressos nacionals i internacionals i pronunciat conferències a Espanya, França, Turquia i Israel.
És l’actual president de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel ARCCI i del Fòrum OLEI Catalunya.
L’obra: Aquest llibre té un caire divulgatiu. L’obra ens submergeix en una realitat poc coneguda fins al moment, la del judaisme i els jueus a les comarques de Tarragona. Ens fa comprendre la realitat i la quotidianitat d’una comunitat ben integrada, arrelada, florescent i diferenciada de la resta de comunitats existents a altres indrets de Sefarad. Des de 1492 es van voler esborrar segles de convivència i coexistència a casa nostra i el record de comunitats jueves molt rellevants a les nostres comarques (un record que van mantenir els descendents dels expulsats fins al dia d’avui). Tot plegat ens convida a un retrobament amb la mirada posada en un futur on hi capiguem tots, on la diferència sigui un valor positiu. Explorar el llegat jueu a les nostres comarques implica conèixer la música, el cinema, la literatura i infinitat de manifestacions. L’extensa bibliografia pot incitar els lectors a explorar camins nous de coneixement i de diàleg, lluny de fanatismes i fòbies.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia! Avui dia 9 surt al Diari de Tarragona, l'enhorabona!

Anònim ha dit...

Enhorabona Andreu pel teu llibre i el teu treball ¡¡
Salomon Hernandez

Anònim ha dit...

Todà rabà Javer Salomon!

Andreu

Anònim ha dit...

Ierushalayim, ISRAEL
Tres cher ami, Je vous adresse tous mes voeux pour votre prochaine conference de cette semaine et vous felicite une fois de plus pour votre activite.
Tres amicalement a vous,

M. Choukroun

Anònim ha dit...

et desitjo tot l'èxit que mereix la tasca que estàs realitzant per apropar-nos a la cultura del judaisme a les nostres contrades.
Com que tinc moltes ganes de llegir el teu llibre ja em diràs on el puc adquirir ben aviat.

Montse

Anònim ha dit...

Celebro y mucho la publicación de un nuevo libro tuyo, ya tienes cuando menos vendido un ejemplar aunque creo que van a ser más seguro.
Miguel

Anònim ha dit...

BS"D
Gràcies per l'avis.
Que llàstima que es farà dintre del temps del Shabat, amb la qual cosa la comunitat jueva observant no pot acudir...
Xalom,
Leah

Anònim ha dit...

No podré ir estoy trabajando, espero que vaya bien la presentación Andreu, mandame los datos del libro y así lo leo para las navidades.

Cristian

Anònim ha dit...

Espero que la presentació del teu llibre sigui tot un èxit !

Salut

Raül

Anònim ha dit...

Benvolgut Andreu

Moltes felicitats pel teu nou llibre!

Cordialment

Sílvia

Anònim ha dit...

Que tal? Mazel tov pel llibre!!! Espero que tot vagi bé!

Albert

Anònim ha dit...

L'enhorabona, Andreu. Desitjo que la presentació vagi molt i molt bé i que el llibre tingui molt ressó.

Una abraçada,

M.

Anònim ha dit...

Todà rabà khaverim! la sala estava plena, ha estat un èxit de tots i un bon començament de khànukah

Andreu Lascorz

Anònim ha dit...

Demanaré als "Reis" el teu llibre.
Me n'alegro molt que tingui èxit, t'ho mereixes.
Raquel