27 de desembre 2009

EL CALL DE L'ALEIXAR (BAIX CAMP)


CARTA OBERTA DE L'ALCALDE DE L'ALEIXAR I MEMBRE DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L'ARCCI, l'amic Anton Maria Salvat, molt ens agradaria que el seu admirable exemple obri els ulls a d'altres localitats.


Bon dia a tots, amics. Xalom.

Aquesta setmana han quedat col·locades les plaques d'informació turística a l'Aleixar, el meu poble. A l'arxiu adjunt apareix la que ens interessa: La que indica l'entrada al CALL.

Aquests dies de descans m'han permès passar revista de tants i tants moments en què apareixeu tots vosaltres, amics d'Israel i/o amics meus, tots sense excepció. Cada un m'heu ajudat i encoratjat, alguns potser sense saber-ho, i això m'ha permès arribar, sa i estalvi fins a aquest moment emocionant.

Han passat més de 650 anys des que es va redactar el document que reprodueix la placa i avui, els mateixos carrers que van veure néixer, viure i morir els nostres avantpassats, avui, dic, per fi un petit escrit deixa constància de la seva existència i recupera la seva memòria, tants anys maltractada, perseguida i oblidada.
És molt el treball que queda per fer, però estic convençut que les nostres passes van pel camí correcte i que estem fent un esforç, un altre esforç més, a favor de recuperar la seva memòria, per tal d'avançar en el present i poder assegurar el futur de nostre poble / civilització.

Anton Maria Salvat Llaurador

7 comentaris:

Anònim ha dit...

BS"D
Voldria fer-li arribar a Anton Maria Salvat la meua alegria per aquesta grata noticia, per aquest gra d' arena que torna la veritat històrica a la nostra geografia i al nostre cor jueu.
Xalom,
L. Bisquert
( Ondara-Alacant)

Anònim ha dit...

Felicitats alcalde, quan puguem no deixarem de visitar el vostre Call

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, Amic Anton Maria Salvat, per la teva inicitiva.
Salomon

Montes ha dit...

Cal felicitar al poble de l'Aleixar i al seu alcalde per dur a terme el propòsit de recuperar les petjades històriques dels vostres avantpassats jueus.

Xalom!

Anònim ha dit...

Xalom lekhà Montes.
Salomon.

Anònim ha dit...

Cal felicitar al poble de l'Aleixar i al seu alcalde per dur a terme el
propòsit de recuperar les petjades històriques dels vostres avantpassats
jueus.
Xalom!

M. Escoda

Anònim ha dit...

Moltes felicitats and moltes gracies, des de l'alma, al Alcalde de l'Aleixar, Sr Anton Maria Salvat Llaurador !

Raxel ISRAEL (Tel Aviv)