04 de novembre 2009

RABIN I LA PAU,
RABIN I LA PAUL'any 1994, Itzkhak Rabin (z"l) ex-primer minisre israelià, va signar la pau amb el rei Husein de Jordània a Oslo, el 10 de desembre del mateix any juntament amb el Ximón Peres i YaserArafat van rebre el Premi Nòbel de la Pau, establint la possibilitat més propera d'un acord de pau amb els palestins.
Durant la cerimònia de recepció del premi, va dir:
"Vaig ser un jove i ara porto la càrrega dels anys. I de totes les memòries que he acumulat en els meus 72 anys de vida, el que més recordo, fins el meu darrer dia, són els silencis: el terrible silenci del moment després i el de l'abans. Com a militar, com a comandant, com a ministre de Defensa, vaig ordenar moltes operacions militars. I juntament amb l'alegria de la victòria i el dolor del dol, sempre recordaré l'instant previ a la presa de decisions: el silenci dels alts funcionaris o ministres en aixecar-se lentament dels seus seients; la imatge de les seves esquenes retrocedint; el soroll de la porta al tancar-se, i després el silenci en el que estic només jo".
Rabin és el líder, l'estadista, l'home que vol la pau, víctima de la intolerància i l'odi va ser assassinat el 4 de novembre de 1995,. avui fa 14 anys!
Todà rabà, zikhronó librahkhà!
Andreu Lascorz
2 comentaris:

Anònim ha dit...

desde fa 14 anys tal dia com avui enceç una espelma pel teu record.SHALOM ITZAR RABIN.

Anònim ha dit...

Zikhronó librakhà Itzkhak!

Andreu