19 d’octubre 2009

SOPAR EN RECORD-HOMENATJE AL JULI GENS


Dimecres dia 21, farem un sopar a Tarragona, al Restaurant Les Fonts de Can Sala a les 20, 30 hores, en record de l'amic i membre de la Junta Directiva de l'ARCCI Juli Gens i Rivalt, z"l

El Juli era un nacionalista català de soca-rel, un advocat de professió i un pagès de vocació. Lector infatigable, de conversa amena i il·lustrada, coneixia profundament la realitat i el passat immediat de la nostra gent i del nostre país: les seqüel·les de la guerra, la mentalitat rural, la transformació dels pobles del Camp de Tarragona arran de la industrialització forçada dels anys seixanta. I ell optava per mantenir-se aferrat a la terra, al tros on s'hi escapava quan tenia unes hores lliures, per compartir amb el seu pare el conreu dels avellaners i la forma de vida al defora. Catòlic sincer, de profunda espiritualitat i valors cristians, era també un ferm defensor d'Israel. I finalment, fou un jurista també vocacional, de despatx i també en la gestió pública, fou professor associat a la facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, on plegats vam treballar en diversos dels projectes que el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat va encarregar a la URV.
Jaume Renyer


Vaig conèixer a l'amic Juli Gens (Constantí 1957-2009) no fa pas gaire temps, just un parell d'anys, en els primers contactes amb l'ARCCI, entre reunions, sopars, i un viatge a Madrid a mitjans gener d'enguany, on el vaig tenir tot el dia al costat. Recordo que va passar un mal viatge, doncs ja no es trobava bé. Vam repassar la situació dels pagesos al Camp de Tarragona, del que n'era un enamorat, també la de Catalunya i el tema central: Israel. L'any que ve he de tornar a Israel i estic segur que al damunt del cel de Jerusalem hi veuré un nou estel que ja hi lluu des de dimarts al vespre; és el Juli, que ens anima a treballar amb renovada energia per omplir tant puguem, el buit immens que ens ha deixat la seva mort. Vagi el meu condol per la seva família, amics, alumnes, companys i tots els que l'estimaven.
Anton Mª Salvat

Encara desconcertat per la marxa molt prematura d'un bon i admirat amic, el Juli Gens...
...la personalitat del Juli era especialment àmplia, enèrgica i honesta. Advocat, bon professor, polític, amic dels seus amics i enamorat d'Israel.
Enamorat del que representa l'Estat d'Israel? I tant! Vaig conèixer el Juli per mitjà de l'ARCCI, ell era un dels membres més veterans, des de l'any 2000, el soci nº 470 estava molt compromés en tota mena d'activitats...
...Ens ha abandonat un amic, un valor segur, una telefonada i immediatament deixava el que estava fent i es dedicava amb cor i ànima a allò que li havies demanat.
Juli, zikhronó librakhà! Beneïda sigui la teva memòria!
Andreu Lascorz

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig coneixer al Juli, ja força temps, quan el seu fill i el meu eren marrecs i jogavem al futbol en el mateix equip. Aleshoes els pares el disabte de partit aprofitaven per esmorçar i fer petar la xerrada.
Depres vaig tenir l´oportunitat de coneixe´l com a cap de campanya electoral en les darreres eleccions municipals a Tarragona i no parava mai, allò era un neguit en estat pur amb una força positiva i una empenta que ens costava seguir. Com diuem avui el jovent ¡ Era un makina ¡
Salomon Hernandez

Anònim ha dit...

Volia venir al sopar d'homenatge del Juli Gens,
persona a la qual dec
moltes coses, una bona persona, una amic fidel, un bon polític... Per
mi sempre romandrà la imatge del seu llacet al coll i seu somriure.

Josep Maria