24 de gener 2009

Carta oberta a l'ambaixador d'Israel

Les persones sotasignants observem amb preocupació el clima d'hostilitat creixent contra Israel i contra el poble jueu que s'escampa, des de fa força temps, pel nostre país, Catalunya. Vostè mateix ho ha pogut comprovar a la vista de les reaccions que ha suscitat la seva carta oberta al President de la Generalitat. La judeofòbia augmenta arreu de l'Estat espanyol i, singularment, a les terres catalanes en unes proporcions desconegudes fins ara. Així es pot observar en manifestacions i tota mena d'actes d'odi contra Israel, inclús amb l'exhibició d'armes (reals o simulades), en l'exaltació del gihadisme, la banalització de l'Holocaust i els atacs de paraula i obra contra les institucions jueves a casa nostra.

La singularitat de Barcelona, de Catalunya i d'Espanya respecte d'altres indrets d'Europa és que aquests actes són majoritàriament convocats, o hi donen suport, per partits amb responsabilitats de govern o fins i tot, directament per institucions públiques i en els quals es qualifica Israel d'estat terrorista i genocida. Ensems, els mitjans de comunicació oficials, i els afins a l'ordre dominant, tracten amb agressivitat i manipulació sistemàtica la informació sobre Israel amb una desproporció infinita respecte a qualsevol altre conflicte terrenal. 

Els sotasignants agraïm la seva preocupació per les condicions de llibertat i seguretat que afecten els jueus i els catalans amics d'Israel al nostre país. Valorem especialment el seu apropament personal als ciutadans directament amanaçats per aquests motius, (una actitud que contrasta amb la falta d'atenció observada pel conseller d'Interior del Govern de la Generalitat), i sotmetem a la seva consideració i a la del seu govern la conveniència, mentre no canviï aquesta situació, d'acceptar la designació de Barcelona com a seu de la Unió per a la Mediterrània, pel bé d'Israel i de la mateixa Catalunya.

Signants: Ignasi Carnicer i Jaume Renyer

3 comentaris:

Artur ha dit...

Molts signarem també aquesta carta, encara que sigui només de cor.

Xavier Borràs ha dit...

Tot el meu suport!

Anònim ha dit...

Considereu-me un signant més. Del valtros dos, n'esperàvem una iniciativa així. Brillant.
Anton Maria Salvat Llaurador.