14 d’agost 2010

UN ALTRE BOICOT

Israel demana a l'AP suspendre el boicot a productes israelians.
Israel va demanar a l'Autoritat Palestina (AP) que suspengui el boicot que ha imposat als productes manufacturats en assentaments jueus, en un inusual trobada entre dos dels seus ministres.

La petició la va presentar el ministre israelià d'Indústria i Comerç, Biniamín Ben Eliezer, en una entrevista amb el ministre palestí d'Economia, Hassan Abu Libde, que es va negar a aquesta petició.

"La petició d'aquesta trobada (per part de Ben Eliezer) no fa més que reflectir l'èxit de la campanya (de boicot) i del seu impacte en el declivi econòmic dels assentaments", diu el ministre palestí en un comunicat.

Abu Libde va assegurar al seu interlocutor que l'AP està decidida a seguir endavant amb el boicot comercial i econòmic als assentaments jueus.

Més de 25,000 palestins perdran els seus llocs de treball a partir de gener en empreses israelianes que es troben o funcionen des del territori de Cisjordània.

Serà la segona etapa d'una campanya que va començar al maig amb un boicot als productes israelians dels assentaments venuts en comerços palestins i que es va iniciar a instàncies del primer ministre palestí, Salam Fayyad.

Ben Eliezer, va demanar la reunió amb Abu Libde després que la Federació d'Industrials d'Israel hagi exigit al govern de Netanyahu compensacions per la pèrdua d'ingressos.

"El boicot ha de ser aixecat immediatament perquè moltes de les empreses a Judea i Samaria donen feina a gran quantitat de palestins", va dir en la reunió el ministre israelià.

Font: EFE