30 d’agost 2010

EL CAMÍ DE LA PAU


El patrocini dels Estats Units és la única raó per a l'esperança d'éxit.
La Lliga Àrab expressa pessimisme davant les negociacions de pau. El secretari general de la Lliga Àrab, Amro Moussa (foto), va dir el diumenge que havia poques esperances de que les converses directes de pau entre Israel i l'Autoritat Palestina, que s'iniciaran el dijous, tinguin èxit.

També va dir que no buscarà la reelecció en el seu lloc, després que el seu segon mandat expiri al març.

"Tots esperem que les converses tinguin èxit, però som molt pessimistes sobre la viabilitat del procés de pau a causa de les experiències passades", va dir Moussa.

A més, va assegurar que el patrocini de les converses del president dels Estats Units Barack Obama, és la única raó per a l'esperança de l'èxit.

"L'única raó, és la sinceritat del president Obama i el seu desig d'aconseguir alguna cosa bona en la seva presidència", va dir Moussa.

El cap de la Lliga Àrab va dir que Obama havia donat garanties als palestins que Israel deixarà de construir durant les converses, que tindran una durada d'un any.

En ser preguntat sobre si postularía per a un altre mandat com a secretari general de la Lliga Àrab, Moussa va dir: "No és la meva intenció fer-ho".

Es va negar a fer comentaris sobre els seus plans de futur, i quan se li va preguntar si pensa entrar a la política egípcia, va dir: "Això encara està per veure".

Moussa va ser ministre de Relacions Exteriors d'Egipte durant 10 anys abans de convertir-se en cap de la Lliga Àrab el 2001 i ha estat esmentat com a possible candidat a la presidència en les eleccions egípcies que se celebraran a finals de 2011