17 de juliol 2010

IHH

Israel ja havia trobat llaços entre l'IHH amb activitats terroristes, després de l'abordatge al "Mavi Marmara" l'ONG de la "Flota" seria considerada organització terrorista.
El Departament d'Estat dels Estats Units està estudiant la possibilitat d'afegir a la seva llista d'organitzacions terroristes a l'organització islàmica radical turca IHH, que va organitzar la flota amb destinació a Gaza, va informar la xarxa de televisió Fox News.

"Estem considerant IHH, però és llarg el procés per designar a una organització terrorista estrangera, i no hi ha es pot anunciar sobre això res de moment", va dir el portaveu del Departament d'Estat Mark Toner durant una conferència de premsa.

Fa aproximadament un mes, un grup de senadors va enviar una carta al president Barack Obama, amb la demanda de fer alguna cosa amb l'organització turca i la seva relació amb Hamàs i el govern turc. Això es va fer juntament amb la petició que continuï el suport a Israel.

Els senadors van denunciar que l'IHH estava alineat amb Hamàs i li dóna suport de manera regular.

Basant-se en aquesta informació, els senadors van demanar a Obama incloure IHH a la llista d'organitzacions terroristes, arran d'una investigació per part de la comunitat d'intel ligència, el Departament d'Estat, i el Departament del Tresor.

En els dies següents a l'abordatge a la flota, Israel ja havia trobat llaços de l'IHH amb activitats terroristes. L'Exèrcit israelià va poder establir el passat comú de diversos dels participants de la flota i la seva vinculació a activitats terroristes.

Els mitjans turcs també van revelar que tres dels quatre ciutadans turcs morts durant la incursió havien declarat abans de la seva mort el seu desig de convertir-se en màrtirs.