10 de setembre 2009

YUVAL WALDMAN en CONCERT

CONCERT BENÈFIC DE L’ANY NOU JUEU – ROSH HASHANA 5770

Yuval Waldman , violinista reconegut internacionalment
Acompanyat per Efrem Garcia i Salinas, pianista de casa nostra

20 de setembre – 19.30 h – Orfeó Gracienc – C/Astúries 83 – Metro L3 Fontana

Un concert solidari
objectiu: donar suport als departaments de beneficència de les kehilot de Barcelona

Entrada gratuïta
Es pot col·laborar amb la tzedakà (beneficència), comprant bons de 5 – 20 – i 50 € a l’entrada, o ingressant al compte de l’IMJ, a Caixa Catalunya 2013 0062 44 0201413994

PROGRAMA

"Nigun" d’Ernest Bloch,
"King David Lyre" de Hanoch Jacoby,
"Hebrew Melody" de Joseph Achron,
"Hebrew Prayers" d’Hugo Lowenthal (composada en el camp de concentració Teresin)
"Fantasy on Jerusalem of Gold" de Yuval Waldman
"Sepharadic Lullaby" de Paul Ben Haim

És un honor per L’ INSTITUT de MÚSICA JUEVA presentar a la Ciutat de BARCELONA aquest sensible y extraordinari músic que s’ha ofert desinteressadament per aquest concert

El mestre Yuval Waldman – violí-viola – és intèrpret, director, compositor i educador. La seva versatilitat rep grans elogis en tot l mòn per la varietat del seu repertori, la seva comprensió intel·ligent de tota la música, la seva interpretació i el seu estil reflexiu. Ha esta t descrit per la premsa internacional en les seves múltiples actuacions com “brillant”, “espectacular”, “excepcional”, d’una “tècnica segura i impecable” i més...

Ha defensat, encarregat i estrenat obres de compositors contemporanis dels EUA i Israel.

Confia en la capacitat de transformació social de la música, per la qual cosa promou esdeveniments internacionals –bilaterals i multilaterals- de músiques del món.

Nasqué a Rússia. va fer la seva primera actuació en públic als 8 anys. A l’edat de 15, fou el graduat més jove de l’Acadèmia de Música Rubin de Tel-Aviv. ...Es va educar a Israel, Europa y Estats Units. Va guanyar el Concurs Internacional de les Joventuts Musicals, per aquest motiu va fer el seu debut en 1969 al Carnegie Hall de Nova York. Des de llavors ha estat requerit y ha actuat com solista o director en tot el món, en diferents orquestres i en múltiples enregistraments.

Per més informació, a Internet o a la seva pàgina web: www.yuvalwaldman.com

PARAULES D'EN YUVAL WALDMAN

"Estic molt entusiasmat amb l’honor que representa per mi tocar en el concert en benefici de la Comunitat Jueva de Barcelona el proper 20 de setembre. Espanya és un important bressol de la cultura jueva, i és molt significatiu per mi tornar a Espanya per presentar música jueva per violí en les seves variades manifestacions.

El meu programa estarà integrat per peces descobertes en biblioteques de Rússia, Ucrainia i Israel – algunes són obres mestres de compositors jueus reconeguts com Ernest Bloch i Joseph Achron, arranjaments de música sefardí per Paul Ben-Haim, música escrita en el camp de concentració de Terezin per Hugo Lowenstein, “King David’s Lyre” (La Lira del Rei David) per Hanoch Jacobi, composada per a celebrar la fundació de l’Estat d’Israel (narrada per Jaime Einstein) – i la meva pròpia fantasia, “Jerusalem of Gold) (Jerusalem la Daurada).

Voldria agraïr al meu benvolgut amic Jaime Einstein per haver-me presentat a l’Institut de Música Jueva i per ésser el “padrí” d’aquest projecte."

Yuval