02 d’agost 2009

CONVENI


Afegeix una imatge


Dins els objectius del Patronat de Turisme es troba la recerca de nous mercats, i consideren que el jueu és molt interessant per les comarques tarragonines per ser clients de qualitat interessats pel turisme cultural. Així ho ha explicat Joan Aregio, President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, qui ha afegit que cada any arriben 130 mil jueus a Espanya que normalment a Catalunya van a visitar Girona, “la intenció és que no només vagin a Girona sinó que vinguin a conèixer els tresors culturals i patrimonials de casa nostra”.

A través del conveni signat, l’objectiu del Patronat és dissenyar per abans que acabi l’any, actuacions que proposarà i assessorarà ARCCI dirigides a la comunitat jueva per promocionar el nostre turisme cultural. Segons Aregio, “si en 3 o 4 anys aconseguim un 10 o 15% del turisme jueu que arriba a Espanya estarem contents”. A més, el President del Patronat ha volgut afegir que amb el turisme jueu s’aconsegueix un valor afegit i és que té l’efecte difusor ja que la comunitat jueva està repartida per tot el món.

Per la seva part, Francesc Andreu Lascorz, President d’ARCCI, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura del conveni. Segons ha explicat, ARCCI porta 31 anys de vida i ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria. Fa dos anys que l’Associació es gestiona des de les comarques de Tarragona i consideren que és important que el mercat jueu conegui la nostra cultura així com les comunitats jueves que es van establir a Catalunya i que van deixar petjades importants com per exemple els calls jueus de l’Aleixar, Tortosa o Falset.