19 de gener 2009

Carta Oberta de l´Ambaixador d'Israel al President de la Generalitat de Catalunya


EMBAJADA DE ISRAEL   שגרירות  ישראל
Carta oberta al President de la Generalitat de Catalunya
Què està succeint a Catalunya?

Benvolgut Sr. Montilla,

Ens adrecem a vostè mitjançant aquesta carta oberta per expressar la preocupació de l’Ambaixada d’Israel arran dels esdeveniments antisemites i anti-israelians que han tingut lloc a Catalunya darrerament.

Destacades personalitats polítiques dels partits que composen el tripartit que forma el Govern, han participat o donat suport a la manifestació anti-israeliana del passat dia 10 de gener a Barcelona o a les succesives i similars que han tingut lloc a Tarragona, Girona i altres ciutats catalanes. A totes elles s’ha difamat l’estat d’Israel, criminalitzant-lo. Els lemes i les consignes d’aquestes manifestacions res no tenen a veure amb la pau, el seu únic objectiu i contingut va ésser el d’atacar Israel. La presència d’encaputxats i d’una pistola qüestionen el seu caràcter pacífic. La participació de Joan Saura, Conseller d’Interior, persona responsable de la llei i l’ordre a Catalunya, a la manifestació de Barcelona, on es va cridar a favor de Hamàs (organització terrorista segons la Unió Europea), es varen cremar banderes d’Israel, es demanava el boicot a Israel i es varen distribuir pamflets on es criminalitzava les persones que públicament parlen a favor d’Israel, és inconcebible i preocupant.

La participació del senyor Saura i el silenci dels responsables polítics de Catalunya, davant d’aquesta espiral d’atacs i desqüalificacions contra l’estat d’Israel, considerem que generen l’ambient propici que va fer possible l’atac i les pintades a una de les sinagogues barcelonines (tal com var succeïr el dia 11 de gener). O també que determinats sectors de la societat es permetin intimidar o coaccionar a aquells que expresen lliurement posicions properes a Israel.

El Govern va modificar de manera unilateral la naturalesa oberta i pública d’un dels actes de Memòria de l’Holocaust. El fet que alguns líders polítics vinculin els actes de Memòria de l’Holocaust amb el conflicte entre Israel i Hamàs és moralment deplorable. Aquests fets han portat a la comunitat jueva de Catalunya a cancel·lar, com a protesta, la seva participació activa en els actes organitzats pel Govern amb motiu del Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust.

Estem profundament preocupats per la comunitat jueva i per la seva seguretat a Barcelona i a Catalunya.

Sr. President, esperem de vostè i del seu Govern que condemni de manera clara, contundent i inequívoca aquests actes violents, que garanteixi la seguretat de les comunitats jueves de Catalunya i que prengui mesures contra aquesta tendència totalitària que nega, mitjançant amenaces i violència, el dret a la paraula als ciutadans de Catalunya pel sol fet de donar suport a Israel.

Raphael Schutz
Ambaixador d’Israel a Espanya

Madrid, 19 de gener de 2009

1 comentari:

Joan ha dit...

Haig de manifestar-vos, senyor ambaixador, la vergonya aliena que vaig sentir el dia 11 en veure la manifestació contra Israel (i no a favor de la pau) i la indignació que sento per la participació del sr. Saure i altres representants de partits polítics presents a la Generalitat de Catalunya que, en canvi, no s'han preocupat mai de la situació dels drets humans i democràtics (començant pels drets de les dones) a la gran majoria de països àrabs.
Per a mi, Israel és, senzillament, l'arrel del pensament i de la civilització occidental. Defensant-la en defenseu.
Moltes gràcies!
Joan