11 de juny 2008

ISRAEL, L'EDUCACIÓ (1)

L’educació a Israel és obligatòria i gratuïta des dels 5 anys fins als 16 i opcional fins als 18. Quasibé tots els nens entre 3 i 4 anys van a alguna llar d’infants o centre de preescolar, malgrat no sigui ni obligatori ni gratuït.
El sistema escolar està basat en la constant necessitat d’absorbir i integrar nous immigrants i d’educar nens de diferents ètnies i cultures –jueus, àrabs i drusos, observants religiosos i laics. Per aquesta raó les escoles estan dividides en escoles estatals, a les que van la majoria dels nens; escoles estatals religioses, que posen més èmfasi en en els estudis judàics, la tradició i l’observància religiosa; escoles àrabs i druses, que ensenyen àrab i posen especial èmfasi en la història, la tradició i la cultura àrab i drusa; escoles privades, que funcionen sota diferents patrocinis religiosos i internacionals. 
Persones amb necessitats educatives especials són integrades, d’acord amb les seves habilitats i impediments, al sistema educatiu regular, amb asistència adicional o en institucions separades.
Per tal de respondre a les necessitats dels diferents tipus d’escoles, hi ha una àmplia gama de programes i de materials didàctics de les diferents matèries. Cada any es tria un tema de rellevant importància nacional per tal de ser ensenyat en profunditat, amb la intenció de reforçar els alumnes en la comprensió i l’apreciació de valors com la democràcia, la preservació del medi, la llengua hebrea o la pau.
El pas cap a l'accés a l'Educació Superior és l'obtenció del títol de batxillerat. Algunes escoles de Secundària ofereixen programes especialitzats per al batxillerat o per al diploma vocacional, mentre que les escoles tecnològiques formen tècnics i enginyers.
L’administració i el finançament del sistema educatiu està compartit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, el Ministeri de Ciències i Tecnologia i els municipis. Els ministeris són els responsables dels programes d’estudi, les normes educatives, la formació de mestres i la seva supervisió, així com de la construcció d’escoles. Les autoritats locals fan el manteniment dels centres escolars, es cuiden de l’adquisició d’equips i d’altres subministres. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Catalunya a les sinagogues se les coneixia com a: scoles

L'educació obligatòria va ajudar a la perpetuació del Poble.

Andreu