22 de maig 2008

REDESCOBERTA DEL PATRIMONI JUEU TARRAGONÍTarragona destinarà més de 450.000 euros a recuperar el patrimoni jueu

L'Ajuntament signa un conveni amb l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel

L'Ajuntament de Tarragona aportarà durant tres anys i a partir de 2008 més de 450.000 euros per a la redescoberta del patrimoni jueu tarragoní. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI), Andreu Lascorz, han signat aquest matí el conveni de col·laboració.

Aquest inclou la recuperació de Ca la Garsa, edifici que s'emmarca en l'antic call jueu de Tarragona, però també la senyalització turística de la zona jueva de la ciutat, la celebració de jornades sobre història del món jueu a Tarragona, la recuperació de personatges històrics jueus i tarragonins que són desconeguts o l'edició d'un llibre sobre les jornades d'estudi que es faran a la ciutat.
La regidora de Patrimoni, Rosa Rosell, ha apuntat que els objectius del conveni són "posar en valor el patrimoni jueu" de la ciutat des de l'època antiga a les acaballes de l'Edat Mitja. Precisament Tarragona va ser una ciutat predominantment jueva durant una part de la seva història, fet que es desconeix, i els experts situen la importància de la comunitat jueva fins i tot més enllà de la que va tenir a Girona. Les activitats es completaran amb un cicles de música sefardí. El conveni, el gestiona també la regidoria de Comunicació, Participació i Societat de la Informació, la regidora de la qual és Begoña Floria.
Ballesteros considera que aquest impuls cultural ajudarà a la candidatura de capitalitat cultural europea de Tarragona.
Aquest és el primer conveni que signa l'ARCCI amb un municipi. Es dóna la curiositat que tot i tenir la seva seu a Reus, la primera col·laboració destacada que percep l'entitat prové de Tarragona.

1 comentari:

Montes ha dit...

Chapeau per l'Ajuntament de Tarragona que ha aprovat la recuperació del barri jueu de la ciutat. En aquesta empresa cal felicitar la dinàmica tasca que han exercit l'ARCCI i el seu president l'Andreu Lascorz.
També podem congratular-nos tots nosaltres els que vivim arreu del Camp i que sentim una profunda estima i sana curiositat per tot lo relacionat amb la cultura i el patrimoni jueu.
Bon cap de setmana i feliç shabat.
Montse