02 de desembre 2007

SEMINARI DE HASBARÀ A MADRID (1)Arribar i moldre!
S'ha acabat a quarts de cinc de la tarda i va començar el divendres al vespre amb un sopar.
L'Ambaixada d'Israel a Espanya ha organitzat, pel cap de setmana que acabem de passar, un seminari amb el nom de "La imagen de Israel en España".
Hores denses, intenses, interessants i participades; moltes hores dedicades a veure què cal fer per millorar la imatge d'Israel a Espanya.
Primer que res, la intervenció de l'Ambaixador, l'Ecm. Sr. Raphael Schutz, com a obertura de l'acte. Una intervenció clara i directa per un públic que esperava fórmules a com respondre davant dels tòpics habituals sobre Israel.
Memorable, la taula rodona sobre "La salud de Israel en los medios: Diagnóstico y terápias" amb la participació de Florentino Portero, analista del GEES i col·laborador de l'ABC; Luis Prados, cap de la secció d'Internacional de El País i Edwin Yabo conseller i portaveu de l'Ambaixada; moderada per Uriel Macías, cap de premsa de l'Ambaixada. Hom pot imaginar que amb tals ponents va estar servida la polèmica.

Un altre apartat destacable del seminari ha estat la presentació d'entitats com ASEI, ACOM, ELNET i la Casa Sefarad-Israel, totes elles dedicades a difondre la imatge d'Israel i a anar fent xarxa. Inoblidable la intervenció de l'Ambaixador Herzl Inbar, excel·ent comunicador, ara president de l'Associación de Amistad Israel-España i  assessor de Presidència a la fundació Jerusalem. També hi era Jacobo Israel Garzón, president de la Federació de comunitats jueves a Espanya. Veieu com... representacions i entitats no n'hi faltaven. (Des d'aquí anirem donant els vincles per coneixer-les).

Ara bé, les estrelles del seminari, allò que cal destacar en especial:
  • En primer lloc la intervenció d'Henrique Cymerman, corresponsal d'Antena 3 i La Vanguardia, que es mereix un capítol a part.
  • I també la intervenció d'Fernando Álvarez-Barón, president de l'ASEI. 
  • I la d'Edwin Yabo amb el títol "El mensaje político de las imágenes". Als dos últims també els podríem assignar un capítol a part.
I seguirem...

MA PITOM! Em deixava la presentació de la sèrie televisiva RAMBAM, produïda per Hervé Hachuel i que s'emetrà per TVE 1. Es tracta d'una sèrie de metges, malalts i hospitals gravada a l'hospital Rambam de Haifa. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

He sigut membre d´ARCCI durant molts anys i en primer lloc vuil felicitar aquesta nova i excellent weblog d´ARCCI desitjant-li tota la sort del mon. Per la meva part, tractaré de collaborar amb continguts i participació activa.

Jo també he participat al seminari d´Hasbara a Madrid que ha sigut tot un éxit. Las conclusions son que té qu´haber molta més unió entre totes les organizacions pro-Israel que existeixen al Estat espanol, que tenim que fer una Hasbara molt més explicativa i positiva, donant a coneixer la part bona i positiva d´Israel e informar molt a un pùblic normalment molt ignorant. Es podria escriure hores sobre aquest seminari pero la sensació dels que lluitem o traballem (de forma altruiste) per Israel es que no estem sols i que una de les nostres misions també es treure del armari a molta gent que es proisraelí y que no s´atreveix a dir-ho.
Demano disculpas per el meu català escrit.
Col Ha Kavod ve beatzlaja !!!

Isaac Levy